Idag styrs AI-utvecklingen av tech-jättarna i USA och av Kina. Det är lätt att tänka att det inte går att påverka själv. Men för att AI ska bli en resurs för alla – och inte förstärka ojämlikheter – behöver fler förstå och använda tekniken. Ju fler röster som är med och ger välgrundad input, desto bättre, desto mer rättvis och inkluderande kan vi hoppas på att framtidens AI blir.
AI är inte längre framtid – det är här och nu. De som förstår och använder AI har ett försprång, både i arbetslivet och privat. Samtidigt känner många en osäkerhet: Hur fungerar det egentligen? Hur kan jag använda AI på ett sätt som verkligen hjälper mig? Vi ger dig några av de bästa tipsen.
Du har kanske provat ChatGPT eller andra AI-verktyg, men tycker att resultaten inte blir som du tänkt dig. Eller du kanske ännu inte testat? Kanske funderar du på om AI verkligen kommer att påverka dig – eller om det är något du faktiskt behöver. AI är – i motsats till vad som ofta hävdas – inte intelligent. Det är viktigt att förstå, för att föra en saklig debatt.
Det finns många sätt att skaffa sig kunskap men vi tror på kraften i det fysiska mötet. Därför sker den här utbildningen på plats, där du får diskutera och lära dig tillsammans med andra. Ställ dina frågor direkt, testa AI-verktyg i realtid och få stöd av både kursledaren och andra deltagare. Det bästa sättet att snabbt få grepp om AI är att börja använda det i vardagen.
5 min |
Välkommen och agenda |
30 min |
Introduktion till AI Vad är AI, möjligheter och begränsningar?Vad innebär AI-utvecklingen för individer, samhälle och demokrati? AI-färdigheter alla behöver – verktyg, metoder och tips. Förbättra dina resultat med bättre promptar. |
5 min |
Paus |
60 min |
Pröva själv – övningar som gör AI till din assistent Öka produktiviteten i ditt arbete.Sök och hitta information. Sammanfatta och analysera. Använd AI som bollplank – idéer, råd och feedback Skapa olika typer av innehåll - text, bild, video. Tips som förenklar din vardag. |
10 min |
Risker, möjligheter och spaningar Risker och utmaningar– från källkritik till lagstiftning.Möjligheter och framtidsspaningar |
10 min |
Summering Reflektioner, summering och nästa steg |
Kom i god tid innan för registrering och en kopp kaffe.
Under två timmar kommer du att få en grundutbildning i AI för att använda i praktiken.
Plats: United Spaces Waterfront, Klarabergsviadukten 63, Stockholm
Datum: 15:e maj 2025, 9.30-11.30
Kostnad: 1290 SEK inkl. moms (Ordinarie pris)
Inga förkunskaper krävs, men du behöver ta med en laptop eller surfplatta med ChatGPT.
Behöver du faktura hör av dig till Eva-Mia på eva-mia.westergren@brainless.se
Anslut dig till vårt AI-nätverk
När du har avslutat utbildningen kan du ansluta dig till vårt AI-nätverk, där du tillsammans med andra deltagare kan dra nytta av varandras erfarenheter och insikter. Detta kan bidra till att lösa problem och vidareutveckla en AI-användning som är anpassad för dig.
Strateg och expert inom AI och marknadsföring med över 30 års erfarenhet från ledande positioner i tech-branschen. Eva-Mia var tidigare marknadschef för Microsoft Sverige där hon drev den lokala transformationen till datadriven, automatiserad marknadsföring med bäst resultat i Europa. Hon har tidigare även haft roller som affärsområdeschef på MSN och chefredaktör på IDG. Eva-Mia var tidigt ute med att använda AI och arrangerade evenemang för beslutsfattare och tekniska målgrupper om AI redan för sju år sedan. Hon ägnar sig idag åt att hjälpa andra med att komma i gång med AI som föreläsare, utbildare och partner på Brainless, en pionjär inom AI-lösningar och kundtjänstbotar sedan 2018.
Ekonom, socionom och föregångare inom jämställdhet och inkludering. Som grundare av Diversity Charter Sweden, ett nätverk dedikerat till att stärka mångfald och inkludering i arbetslivet, har hon lång erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer att skapa hållbara och inkluderande arbetsmiljöer. Sedan 1990-talet ledare för Freja Forum Academy som 2017 var nominerad till Alfred Nobels Fredspris för arbetet på Västra Balkan. Hon brinner för att teknik och innovation ska spegla hela samhället – inte bara en liten, homogen grupp.