Rivstart på din bot

avatar

Av Michael Buczek - 12 februari, 2019

header-picture

Var igång imorgon

Tillsammans med Microsoft Sverige lanserar brainless ett paket, bestående av färdig kod och tjänster, som hjälper dig att komma igång med en bot på en eller ett par dagar.

flow2

Steg 1

Vi utgår från en standard-bot byggd på Microsoft Bot Framework, som redan från start kan ett antal saker, till exempel;

  • Den kan svara på vanliga frågor
  • Klarar standard-dialoger för hjälp, för att fånga negativ feedback mm 
  • Lagrar vad den inte klarar av, så att du får en förbättrings-logg
  • Stöd för adaptive cards

 

Poängen med att starta med en så enkel sak som frågor och svar, är att snabbt få tekniken på plats och faktiskt göra nytta i verksamheten redan efter några dagar. Redan efter ett par dagar kan du ha en fullt fungerande bot tillgänglig, och börja samla in data på vad dina kontakter egentligen vill ha.

adaptivecards Ett enkelt adaptive card som har en bild och lite text, Ett lätt sätt att ge din bot ett ansikte och göra upplevelsen lite mer personlig

Ett kort ger mer liv till dialogen och du kan använda olika ansiktsuttryck för att visa känslor. 

Att komma så här långt tar normalt bara någon eller ett par dagar av fokuserat arbete att skapa, men det kräver förstås att man har tillgång till ett ansikte att ge boten, och material för den att använda för de frågor den ska svara på.

Steg 2

I en serie workshops, anpassade efter dina behov, går vi igenom olika funktionella delar i Microsoft Bot Framework och  använder dess funktioner för att hjälpa dig bygga dialoger i boten för dina behov. Det är typiskt bra att fokusera på enklare, ofta upprepade händelser som användare vill ha hjälp med. Vi ser till att boten kan spara en användarprofil och att den minns och använder sammanhang i samtalet, eller skapar förgreningar i dialogen, så att det blir meningsfullt att göra mer komplexa saker än att bara svara på en rak fråga och går igenom hur man håller reda på .

Top view of businessman legs choosing his way

Själva bot-byggandet i den här fasen kan ta några veckor, och vi hjälper till för att ditt team ska kunna jobba effektivt. I paketet ingår 20h support. Resultatet blir bäst om en person med engagemang och kunskap om de rutiner som ska automatiseras är inblandad i uppgiften.

Steg 3

Medan du fokuserar på att bygga dina prioriterade funktioner, ser vi till att du har tillgång till ett antal element som gör samtalet med boten enklare, såsom funktioner för att rätta saker boten missuppfattat eller användaren stavat fel på, svara snällt på "tack" och många andra småsaker som helt enkelt tar tid att göra men ger en bättre upplevelse. Vi ser till att det finns olika språkigenkänningsmodeller för olika sammanhang,  och andra verktyg för att minska risken för missförstånd.

Vi älskar botar

Vi vill att du ska kunna bygga en bra bot för din verksamhet snabbt. Innehållet i det här paketet är till för att kunna svara på många olika typer av behov, och kunna hantera många typer av frågor, precis som en kommun gör. Därför blev vi både hedrade och glada när Microsoft bad oss sätta samman det här erbjudandet till Sveriges kommuner. Det ska bli spännande att prova den här nya paketeringen!

 

Topics: brobots, ai, quickstart

Till erbjudandet...

Recent Posts

Sluta döda boten!

read more

Want a bot? Start with an FAQ

read more

Kan botar ha känslor?

read more