PROJEKT - AVSKALADE EXEMPEL.

BASERADE PÅ KUNDUPPDRAG ELLER -DISKUSSIONER

harriet

HRriet - screeningsamtal i raketfart...

HRriet är en bot som gör screeningintervjuer - ställer de där första frågorna som man till mans är lite trött att svara på, men som alla intervjuer innehåller. HRriet hjälper till att komma förbi den fasen snabbt, så vi människor kan koncentrera sig på de intressanta delarna i en dialog.

HRriet är ett kort uppdrag i stadiet någonstans mellan prototyp och MVP (Minimum Viable Product) för en dansk start-up. Det är en minsta insats som gör det möjligt att prata med kunder. Med en insats på bara några dagar hade man råd att gör denna MVP och kan nu testa marknaden med en produkt som känns någorlunda skarp.

Att komma till ett test-stadium som detta tar bara en eller några dagar. Att sedan komma till full produktionskvalitet tar ett par veckor till, beroende på hur ambitiös man vill vara med att hantera när en användare avviker från det förväntade konversations-flödet. Vi gillade det iterativa arbetssättet. Självklart var vi glada att kunna hjälpa till. Att göra ett testskott som detta tycker vi vore intressant för vilket företag som helst. Om du själv vill testa att prata med  HRriet förstår hon svenska och engelska, men hon svarar bara på danska.

 
 
     
ervin
 
 
     
 
 
     

Ervin hjälper till med resebekymmer ...

Ervin finns både på svenska och på danska! Vi visade en prototyp för ledningen som hade ett antal interna och externa funktioner. I sann innovativ anda börjar vi med de användningsområden där vi snabbast kan göra nytta och mäta resultat. Det är ofta i kundservice och att kunna svara på enkla frågor. Varje land kan nu lägga in de frågor som de tycker är mest viktiga och mest underlättar deras arbete. På köpet får kunder svar direkt. En sådan bot, tar bara några dagar att sätta samman, och det man kan tro är den svåra biten - att kunna svara på frågorna, tar egentligen bara några minuter. Men en bra produktions-bot måste och kunna

  • hantera oförutsägbara frågor
  • svara på kommentarer ur sitt sammanhang
  • svara på en del standardfraser, som "hej"
  • spara data säkert - om användaren är ok med det

Det tar oss fortfarande några dagar, mest för att verktygen ändras i rask takt, så det går att göra bättre varje gång. 

Med feedback från den här versionen kan vi bedöma affärsvärdet av vidare utveckling och lättare prioritera vidare arbete

groo1

En vinkning till alla Marvel-fans däreute ...

I all enkelhet en bot som tar några minuter att sätta upp. .

Trots att den bara säger det den brukar, säger den det på många olika sätt. En språkvariation av det här slaget är extremt lätt att lägga till och gör stor skillnad för om en bot upplevs som en maskin eller som en samtalspartner.

Om du kommer tillbaka om några veckor så kommer svaren vara anpassade efter om du gör en glad eller arg kommentar.

Att efterlikna mänskligt beteende är inte svårt, det kräver bara lite eftertanke och görs gärna stegvis, så man hinner bearbeta feedback från användare mellan releaserna.