lansering: Screening Bot

avatar

Av Michael Buczek - 26 november, 2018

header-picture

Ny AI-rekryterare

Det här är N. O'Brain. Hon är vår hjälpreda på Brainless. O'Brain är byggd på vår nya produkt: HR-boten.

Från och med idag gör O'Brain en screening-intervju. Hon frågar några utslagsfrågor - det är ju ingen idé att ställa en mängd detaljfrågor om man ändå inte uppfyller vissa kritiska kriterier. Det slösar tid både för den som söker och den som ska ställa frågorna. Sen berättar hon om jobbet man söker. Det gör hon i en liten video. Att försöka presentera det i text skulle bli långt, och tråkigt för läsaren. 

Därför ingår en enkel video i upplägget. Vi använder standardteknik för att skapa rösten, så det är ännu lite "yxigt" på svenska, men vi kommer att förbättra kvaliteten allteftersom tekniken blir bättre.

Vi kommer självklart att kontinuerligt förbättra HR-boten och de förbättringarna kommer kontinuerligt våra kunder tillgodo.

O'Brain ställer några personlighetsfrågor, för att ha lite kött på benen inför en intervju med en människa. I basprodukten ingår också upp till tre frågor som O'Brain ställer och som är unika för varje kund. Det är frågor vi tror att du som du som rekryterar helt enkelt vill ställa redan på ett tidigt stadium. 

Sen kommer standardfrågor om karriären och avslutningsvis kontaktinformation. Och självklart svarar hon på alla frågor du ställer. Men det roliga är kanske vad som kommer härnäst. Redan i början av nästa år kommer hon kunna ta hjälpa till med att ta referenser på dem som söker.

Vi hoppas att HR-boten kommer att spara mycket tid för dig som rekryterar och göra livet enklare för dig som söker jobb. Du kan ju göra intervjun när som helst och helt i din egen takt!

Brainless uppgift är att göra bot-dialoger mänskligare och våra liv enklare. Det här är visserligen ett litet steg, men vi ser det som ett steg i rätt riktning. Brainless - home of #brobots 

Topics: News, brobots, artificial intelligence, ai, terminator, recruiting bot, HR

Till erbjudandet...

Recent Posts

Sluta döda boten!

read more

Want a bot? Start with an FAQ

read more

Kan botar ha känslor?

read more